راهنمای نویسندگان

 

مجله ترویجی گیاهان دانه روغنی با هدف  ترویج و انتقال یافته­های تحقیقاتی به منظور ارتقاء سطح علمی و دانش بهره­برداران، مروجین و کارشناسان اجرایی مقاله ­های مرتبط با در زمینه های مختلف کاشت، داشت، برداشت و پس از برداشت گیاهان روغنی ( شامل کلزا، سویا، آفتابگردان، کنجد، گلرنگ، بادام زمینی و ....) که  به زبان فارسی نوشته شده ­اند و قبلا" به هیچ طریق انتشار نیافته یا هم زمان به مجلات دیگر فرستاده نشده باشند را در ساختارهای زیر پس از داوری علمی و ادبی پذیرفته و منتشر می کند:

مقالات علمی-ترویجی کاربردی در زمینه های ذیل در این مجله قابل پذیرش است:

-زراعت، ژنتیک و اصلاح، فیزیولوژی، اکولوژی و بیوتکنولوژی گیاهان روغنی

-گیاهپزشکی گیاهان روغنی( آفات، بیماری­ها و علف های هرز) 

- آبیاری، تغذیه، مکانیزاسیون، صنایع غذایی و فرآوری گیاهان روغنی

- سایر موضوعات مرتبط با این گیاهان

مشخصات و ویژگی‌های مقاله ترویجی:

  • نتایج تحقیقات کاربردی ملی و بین المللی و مستندات علمی معتبر در زمینه دانه های روغنی
  • قابل بهره برداری توسط مروجان، بهره برداران و کشاورزان باشد.
  • جذاب و مصور باشد.
  • به موضوعات روز و مهم کشاورزی کشور بپردازد.
  • معرفی محصول یا ارقام جدید و روشهای علمی و فنی جدید به صورت ساده و کاربردی.
  • قابلیت پیاده سازی در سطح میدانی داشته باشد.
  • ارائه راهکارهای علمی و فنی برای کاهش هزینه های تولید.
  • ارائه دستاوردهای علمی و کاربردی حوزه کشاورزی و منابع طبیعی.
  • تحلیل، بررسی و نقد فنی مشکلات و موانع فرا روی بخش کشاورزی و منابع طبیعی همراه با ارائه راهکارهای مناسب و کارآمد.
  • برخورداری از طراحی مناسب.

  

نحوه نگارش مقاله‌های مجله ترویجی

 

الف. روش نگارش: مقاله­ها باید در ابعاد 29×21 سانتیمتر (A4) با حفظ 5/2 سانتیمتر حاشیه از هر طرف و یک سانتیمتر فاصله بین سطرها، به صورت تایپ رایانه‌ای و به زبان فارسی تهیه و ارسال شوند. محتوای مقاله ترجیحاً از 10 صفحه تجاوز نکند. مقاله‌ها باید با نرم‌افزارWord ، با قلمB-Lotus  با اندازه 12 برای متن فارسی و با قلم   Times New Roman  با اندازه 10 برای متن انگلیسی نگارش شوند و از طریق صفحه اختصاصی هر مجله در سامانه مدیریت نشریات علمی کشاورزی  www.journals.areeo.ac.ir به‌صورت الکترونیکی ارسال شوند.

 

ب. ساختار مقاله‌ها

  • ﻋﻨﻮان ﻣﻘﺎﻟﻪ: عناوین مقاله‌ها باید کوتاه (ترجیحا 15 کلمه)، ترویجی و جذاب برای مخاطبین باشند و منعکس کننده محتوای کامل مقاله باشد. قلم نگارش عنوان،  B-Titrبه اندازه 14 است.
  • نام پدیدآورنده­(گان) و وابستگی سازمانی (بر اساس شیوه‌نامه "درج نام سازمان در انتشارات علمی"). قلم نگارش نویسندگان و آدرس آن‌ها، B-Lotus  به اندازه 12 و ایتالیک است.
  • ﭼﻜﻴﺪه ﻓﺎرﺳﻲ (حداکثر 250 کلمه): در این قسمت به‌طور خلاصه بیان مسئله و معرفی دستاورد و نحوه استفاده از آن در سطح میدانی توضیح داده شود. از اصطلاح‌های علمی و تخصصی استفاده نشود. قلم نگارش چکیده،  B-Lotus 11 است.
  • واژﮔﺎن ﻛﻠﻴﺪی: تعداد 6 واژه کلیدی مرتبط با موضوع آورده شود.  
  • ·        ﻣﺘﻦ اصلی ﻣﻘﺎﻟﻪ
  • بیان مسئله (حداکثر 500 کلمه): در این قسمت مشکل موجود و اهمیت آن توضیح داده شود.
  • معرفی دستاورد یا راهکار (حداکثر 2000 کلمه): در این قسمت به معرفی دستاورد، اهمیت آن و دستورالعمل پیاده‌سازی آن به شکل گام به گام و با جزئیات به زبان گویا و به شکل مصور پرداخته می­شود.
  • توصیه ترویجی (جمع­بندی) (حداکثر 250 کلمه)
  • سپاس گزاری (اختیاری)در این قسمت نگارنده(گان)، در صورت تمایل، می توانند از افراد حقیقی و حقوقی و تامین کنندگان بودجه و امکانات اثر علمی قدر دانی شود.
  • ﻓﻬﺮﺳﺖ ﻣﻨﺎﺑﻊ: حداکثر 10 منبع کاملا مرتبط که دستاورد حاضر نتیجه آن مستندات علمی (گزارش‌های نهایی پروژه­ها و طرح­های تحقیقاتی، مقاله‌های علمی و ...) است، آورده شود.

 

پ. ویژگی­های الزامی در نگارش مقاله

  • ·        حتما موضوع مقاله از موضوعات روز و مهم مرتبط با دامنه موضوعی مجله باشد؛
  • ·        مقاله‌ها با فرمت مجلات علمی پژوهشی که حاوی مواد و روش‌ها، مرور منابع، نتایج و بحث، چکیده انگلیسی و فرمول­های علمی هستند، تهیه نشوند؛
  • متن به نحوی نگارش شود که دستاورد مربوطه قابلیت عملیاتی­سازی و پیاده­سازی در سطح میدانی داشته باشد؛
  • حتما از عکس­ها و تصاویر جذاب و مرتبط برای بیان موضوع (با کیفیت dpi  و بالاتر) استفاده شود.
  • مطالب تا حد ممکن کوتاه تهیه شده و از ارائه عبارت‌های نامرتبط یا فرمول‌های علمی پرهیز شود؛
  • از ﺑﻪ‌ﻛﺎرﮔﻴﺮی اﺻﻄﻼح‌های ﻓﻨﻲ و ﺗﺨﺼﺼﻲ ﻛﻪ ﺑﺮای ﺑﻬﺮه‌برداران ﻧﺎﻣﻔﻬﻮم باشد، خودداری ﺷﻮد؛
  • از جمله‌های کوتاه، گویا و روان در نوشتار استفاده شود؛
  • بر جنبه‌های کاربردی و مورد نیاز بهره­برداران تأکید شود؛
  • از آوردن منابع طولانی برای مقاله خودداری شود؛
  • مقاله‌ها فاقد چکیده انگلیسی باشند؛
  • مسئولیت صحت و سقم محتوای مقاله و ترتیب نام نویسنده (نویسندگان) بر عهده مسئول مکاتبات مقاله (نویسنده مسئول) است.

 

بر اساس شیوه نامه ابلاغی سازمان شاخص های مقاله ترویجی شامل موارد زیر می باشد:

1- ساختاری متفاوت از مقالات علمی- پژوهشی

2- فاقد قسمت مواد و روش ها

3- فاقد مرور منابع

4- فاقد نتایج و بحث

5- فاقد چکیده انگلیسی

6- فاقد فرمول های علمی

 

منابع مورد استفاده: در این قسمت فقط آن دسته از منابعی که در متن مقاله نام برده شده­اند آورده می­شوند. ابتدا منابع فارسی و سپس منابع انگلیسی به ترتیب حروف الفبایی نام خانوادگی اولین نویسنده آورده شوند.

ارجاع به منابع در متن مقاله :به طورکلی، در آوردن ارجاعات در متن اصلی اثر، باید نام‌ خانوادگی صاحب اثر و سال انتشار منبع در داخل پرانتز آورده شوند. در مورد منابع لاتین، نام خانوادگی صاحب اثر به صورت آوانویسی آورده شود که در ذیل چند مثال آورده شده است :

 

1-    از مزایای خشک کردن صنعتی می توان به کاهش ضایعات.......  (روتی، 2000) .

- در تحقیق انجام شده در ایران در مورد خشک کردن انگور........ (مصباحی، 1385).

این نوع ارجاع  به صورت دیگری نیز در متون علمی می تواند درج  می­شود :

-        روتی (2000)   مزایای خشک کردن صنعتی را کاهش ضایعات ....

-        مصباحی (1385) در تحقیقی در مورد خشک کردن انگور .....

 

2- در مورد ارجاع درون‌متنی به یک اثر دارای دو مولف، باید نام­خانوادگی دو مولف با "و" از یکدیگر جدا شوند:

(سیمون و ژو، 2004) یا (زمردیان و رحمانیان، 1391).

 

3-   در صورتی که اثر مورد استناد دارای بیش از دو مولف باشد، بعد از نام خانوادگی مولف اول از عبارت "و همکاران" و بعد از آن تاریخ انتشار منبع ذکر می­گردد:

-        (لیو و همکاران، 2007)

-        رضایی و همکاران (1391) نشان دادند اثر صمغ عربی و صمغ گوار  ...

4-    نام یک سازمان، نهاد یا موسسه دولتی یا خصوصی، سال انتشار منبع مورد استناد:  (فائو، 2005) .

  • ·        نام­های لاتین باید در پانویس درج شوند.

 

منابع

-مقاله در مجلات: نام خانوادگی نگارنده، حرف اول اسم کوچک نگارنده. سال انتشار مقاله. عنوان مقاله. عنوان مجله، (شماره مجله)شماره جلد مجله: شماره صفحات.

-Krishnan, R., Dharmaraj, U., Manohar, R. S., and Malleshi, N.G. 2011. Quality characteristics of biscuits prepared from finger millet seed coat based composite flour. Food Chemistry, 129: 499-506.                                                                                                                     

Wilson, M., 2006. References. In: Wilson, M., (ed) Style manual. Springer, Berlin Heidelberg New York (in press).

تذکر: در صورتی که از نویسنده چند مقاله مورد  استناد قرار گرفته باشد ترتیب درج آنها بر حسب سال انتشار از قدیم به جدید و اگر از نویسنده چند منبع هم سال موجود باشد با نوشتن حروف الف، ب، ج، برای منابع فارسی و برای منابع خارجی  با حروف c ,b ,a  در جلو سال انتشار، از یکدیگر متمایز شوند.

- کتاب: نام خانوادگی، نام نویسنده (نویسندگان)، تاریخ انتشار، نام کتاب، نام مترجم، محل نشر، نام ناشر، شماره صفحات.

Lindsay, W. L. 1979. Chemical equilibria in soil. John Wiley & Sons, New York. pp: 126-130.

بخشی از کتاب:

Brown,  B. and Aaron, M., 2001. The politics of nature. In: Smith, J., (ed) The rise of modern genomics, 3rd  edn. Wiley, New York, USA.

-پایان نامه: نام خانوادگی نگارنده، حرف اول اسم کوچک نگارنده. سال خاتمه. عنوان پایان نامه. مقطع تحصیلی، نام دانشکده و دانشگاه، محل دانشگاه.

محمدزاده، ج. 1375. استخراج پکتین از سر آفتابگردن و تعیین خواص ژل کنندگی آن. پایان نامه­ی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران.

Kirkegaard, J. A. 1990. Effect of  compaction on the growth of pigeonpea on clay soil.Ph.D. Thesis. Univ of Queensland, St Lusia. QLD,Australia.

مقاله ارائه شده در کنفرانس:

Chung, S. and Morris, R.L., 1978. Isolation and characterization of  plasmid eoxyribonucleic acid from Streptomyces fradiae. Paper presented at the 3 rd international symposium on the genetics of industrial microorganisms, University of Wisconsin, Madison,

درگاه الکترونیکی  :

Doe, J., 1999. Title of subordinate document. In: The dictionary of substances and their effects. Royal Society of Chemistry. Available at . http://www.rsc.org/dose/title of subordinate document. Cited 15 Jan 1999.

 

آدرس سایت مجله برای ارسال و پیگیری الکترونیکی مقالات

www.jop.areeo.ac.ir